Grote Daken Gezocht!

De aangesloten coöperaties van Energie Samen zijn continu op zoek naar geschikte daken voor nieuwe projecten. Als we een dak beschikbaar krijgen, lukt het ook vrijwel altijd om een project op dit dak te realiseren. Tenzij een dak niet geschikt blijkt, of te afgelegen ligt.

Wat voor daken komen voor ons in aanmerking?
  • Gemeentelijke daken: overheidsgebouwen, brandweer, sporthallen
  • Scholen: basisscholen, middelbare scholen, gymzalen
  • Instellingen: zorginstellingen met grote daken en hoog energieverbruik
  • Bedrijven: met grote daken en hoog energieverbruik
  • Winkels: supermarkten, bouwmarkten, winkelcentra met grote daken en hoog energieverbruik
  • Agrariërs: boeren en tuinders met grote stallen en meer dakoppervlak dan zij zelf nodig hebben
  • Vastgoedeigenaren: met grote gebouwen, een huurder met hoog energieverbruik en meer dakoppervlak dan zij zelf nodig hebben voor energieopwekking

Heb je een mooi dak voor zonne-energie? Doe je er zelf niets mee? Wil je dat dak beschikbaar stellen? Laat het ons weten: ik stel mijn dak beschikbaar. Wij nemen dan contact op om te zien of het dak geschikt is en te bespreken onder welke voorwaarden we er gebruik van kunnen maken.

Gemeenten

Gemeenten horen in onze ogen het goede voorbeeld te geven en hun daken geschikt te maken voor zonnepanelen en deze beschikbaar te stellen aan hun inwoners.

Veel gemeenten beschikken over een groot aantal daken: gemeentehuis, gemeentewerf, kantoren, sporthallen, bibliotheken, brandweerkazernes, politiebureaus, schoolgebouwen. Vrijwel allemaal geschikt voor zonnepanelen.

Een groot aantal gemeenten heeft inmiddels het goede voorbeeld gegeven en hun daken beschikbaar gesteld. Het is voor gemeenten uiteindelijk ook goedkoper om hun burgers te laten investeren in plaats van dit zelf te doen. Daarnaast gaat er een grote stimulerende werking van uit.

Werk je bij de gemeente of ben je wethouder? Willen jullie de daken eventueel beschikbaar stellen aan de inwoners?
Laat het ons weten!

Scholen

Zowel basisscholen als voortgezet onderwijs komen in aanmerking voor projecten: veel grote platte daken, meestal midden in een woonwijk, of aan de rand daarvan. Veel interactie met de omgeving en veel lokale betrokkenheid. Allemaal ingredienten voor een succesvol zonne-energie project.

Soms is het energieverbruik gunstig voor eigen zonnepanelen, vaak ook niet. We onderzoeken samen met de schoolleiding de mogelijkheden en kiezen het meest gunstige scenario.

Zit je in de directie van een school? Wil je het dak eventueel beschikbaar stellen aan de buurt?
Laat het ons weten!

Bedrijven

Veel bedrijfsterreinen staan vol prachtige gebouwen met platte daken die prima geschikt zijn voor zonne-energie. Soms hebben bedrijven een te hoog energieverbruik om zelf een zinvolle investering te doen. Soms hebben eigenaren helemaal geen zin zelf in zonnepanelen te investeren.

Stel dan het dak beschikbaar aan buurtbewoners. Gewoon omdat het kan en omdat het een mooi gebaar is dat enorm zal worden gewaardeerd. Niet elke winst is financieel.

Ben je eigenaar van een bedrijf met een geschikt dak? Wil je het dak eventueel beschikbaar stellen aan de buurt?
Laat het ons weten!

Agrariërs

Boerenschuren zijn vaak de meest geschikte locaties voor opwek van zonne-energie. Veel agrarisch ondernemers hebben zelf reeds geïnvesteerd in zonnepanelen, omdat het voor hen rendabel is. Soms is er nog voldoende dak over voor buurtgenoten. Soms heeft een agrariër geen zin een extra lening te moeten afsluiten.

Stel dan het dak beschikbaar aan buurtbewoners. Gewoon omdat het kan en omdat het een mooi gebaar is dat enorm zal worden gewaardeerd. Niet elke winst is financieel.

Ben je eigenaar van een agrarisch bedrijf met een geschikt dak? Wil je dat eventueel beschikbaar stellen aan de buurt?
Laat het ons weten!

Instellingen

Veel zorginstellingen beschikken over grote gebouwen met grote platte daken. In veel gevallen is het eigen energieverbruik zodanig, dat investeren in zonne-energie niet rendabel is. Dan is het een prachtige kans om deze daken beschikbaar te stellen aan de inwoners van de buurt. Dat is niet alleen de juiste duurzame beslissing, maar levert ook veel good-will op en draagt bij aan de verduurzaming van het gebouw.

Ben je lid van het management of directie van een instelling? Wil je het dak eventueel beschikbaar stellen aan de buurt?
Laat het ons weten!

Vastgoedeigenaren

Stel dan het dak beschikbaar aan buurtbewoners. Gewoon omdat het kan en omdat het een mooi gebaar is dat enorm zal worden gewaardeerd. Niet elke winst is financieel.

Ben je eigenaar van een bedrijf met een geschikt dak? Wil je dat eventueel beschikbaar stellen aan de buurt?
Laat het ons weten!