Yonkers

Duurzaam Markenbinnen

Opbrengsten

Gerealiseerd met project: Zon op Markenbinnen

Totale productie tot op heden:

109.813 kWh

Totale CO2 besparing:
60.397 kg
Initiatiefnemers

Duurzaam Markenbinnen is een initiatief wat voortkomt uit de dorpsvisie ‘Markenbinnen 2025’. Een van de 6 thema’s uit deze visie is ‘Samen op weg naar CO2 neutraal’.

Met dit initiatief leveren wij een effectieve bijdrage aan de doelstellingen van het programma van Duurzaam Alkmaar te weten 20% energiebesparing en 20% duurzame energie in 2020.

 

Zon op Markenbinnen, een zonnedak in de Starnmeer, is de eerste stap in die richting!

Voor dit collectieve zonnestroom-project hebben we aansluiting gevonden met Zon op Nederland, we maken graag gebruik van de kennis, kunde en hulpmiddelen die al aanwezig zijn op dit gebied.

Hoe werkt het

Met de postcoderoos regeling kunnen inwoners van Markenbinnen en omliggende postcodes meedoen. De kosten bedragen circa € 320,- per paneel en deze inleg is (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 7 tot 8 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk zonnepaneel bespaar jij ook bijna 150 kg CO2-uitstoot, elk jaar weer! Daarnaast zijn de voordelen gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een aandeel uit de verkoop van de stroom door de coöperatie.

Locatie Project

Voor ons eerste reeds afgeronde project, heeft de dakeigenaar, een veehouder in de Starnmeerpolder, zijn dak ter beschikking gesteld en is zelf ook participant.
Wij staan open voor een tweede zonnedak in de regio, heeft u een groot dak, neem dan contact met ons op!

Aanmelden / inschrijven

Ben je geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld je dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kun je je (voor)inschrijven voor een project van Duurzaam Markenbinnen of stuur een e-mail naar  info@duurzaammarkenbinnen.nl en we nemen contact met je op!

Hoeveel panelen heb ik nodig

Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar en een paneel wekt ongeveer 270 kWh per jaar op, je hebt dan aan 13 panelen genoeg. Meer stroom verrekenen dan je zelf verbruikt behoort in deze constructie niet tot de mogelijkheden.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: word lid via de gebruikerspagina en geef geheel vrijblijvend op de wachtlijst aan met hoeveel zonnepanelen je zou willen participeren in een volgend project. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en uitgenodigd voor de ledenvergadering.

Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen!