Yonkers

OM | Nieuwe energie (Voorheen de Duurzame Energie Unie)

Duurzame Energie Unie

De Duurzame Energie Unie is een coöperatie waarbij lokale energiebedrijven zijn aangesloten, veelal ook coöperaties. Met de lokale energiebedrijven produceren we duurzame energie die we lokaal weer leveren. De Duurzame Energie Unie is opgericht bij het ontbreken van een leverancier die goed invulling kon geven aan de belangen van lokale energiebedrijven. Elk lokaal energiebedrijf kan zich aansluiten bij deze coöperatie, de Duurzame Energie Unie.

Samen produceren en verkopen

Met de lokale energiebedrijven produceren we duurzame energie die we lokaal weer leveren (verkopen). De Duurzame Energie Unie is opgericht bij het ontbreken van een leverancier die goed invulling kon geven aan de belangen van lokale energiebedrijven. Elk lokaal energiebedrijf kan zich aansluiten bij onze coöperatie en zelf aan haar leden of lokale inwoners energie leveren.

Samenwerking Zon op Nederland

Ook Zon op Nederland is een coöperatie van coöperaties. De deelnemers aan projecten die onder begeleiding van Zon op Nederland zijn ontwikkeld, kunnen klant worden van DE Unie. Ook de coöperatie van het lid wordt daar beter van, want die ontvangt daarvoor een klantbonus voor het feit dat gas en/of stroom wordt afgenomen.

Voor een aanbieding van de DE Unie, klik hier: OM aanbod op maat/

Samen Lokaal

Samen met onze leden (lokale energiebedrijven) leveren we lokaal geproduceerde duurzame energie. De lokale energiebedrijven wekken energie op (bijvoorbeeld door het bouwen van een windmolen of zonneweide) en de Duurzame Energie Unie voorziet deze energiebedrijven van alle hulp en diensten die nodig zijn om deze energie weer aan consumenten te kunnen verkopen. Deze decentrale aanpak heeft veel voordelen:

  • Zeggenschap over de energievoorziening
  • Versterking van de lokale economie
  • Verduurzaming van de energievoorziening