Yonkers

Zon op Casade

Daken voor huurders

Woningcorporatie Casade en drie lokale energie cooperaties uit Dongen, Waalwijk en Loon op Zand hebben de handen ineen geslagen voor een uniek project: zonnepanelen op huurwoningen. Maar dan wel ván en vóór huurders – samen als coöperatie.

In elk van de drie gemeenten komt een pilotproject op een van de complexen. Het streven is op elk project 250 panelen te plaatsen.

Groen doen!

Bent u huurder van Casade en wilt u betaalbaar wonen én energie besparen? Dat is waar ‘Groen is goed (te) doen’ om draait! Lokale energiecoöperaties en huurdersorganisaties bundelen de krachten met Casade om Dongen, Loon op Zand en Waalwijk ‘groen’ te maken. Want groen is goed: voor het milieu, voor uw portemonnee en voor de toekomst. En groen is makkelijk: het is goed te doen!

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Casade.

Hoe werkt het

Een ervaren partij (Zon op Nederland) richt samen met deelnemende huurders een coöperatie op en begeleidt en verzorgt alles wat daaromheen geregeld moet worden.

  • Als huurder investeert u in één of meer zonnepanelen en wordt daarmee lid van deze coöperatie.
  • Uw zonnepanelen komen samen met de panelen van de andere leden op een dak van Casade bij u in de buurt. U bent samen eigenaar van de zonnepanelen.
  • Casade stelt haar daken 15 jaar gratis beschikbaar aan de coöperatie en levert een financiële bijdrage in de opstartkosten zodat de aanschaf van zonnepanelen voor huurders voordelig is.
  • De opbrengsten uit de zonnepanelen komen volledig ten goede aan de leden van de coöperatie en worden niet doorberekend in de servicekosten of huurprijs.
  • Uitgangspunt is dat u uw investering na enkele jaren heeft terugverdiend en daarna nog vele jaren financieel blijft profiteren. We maken hier samen een precieze berekening van.
Energie advies

Wilt u kosten besparen op uw energierekening? Casade biedt bewoners van de gemeenten Dongen, Waalwijk en Loon op Zand een gratis energieadvies aan van gespecialiseerde energievoorlichters. Met snelle tips en handige hulpmiddelen helpen zij u uw woonlasten te drukken en uw wooncomfort te verhogen.

Geen zonnepanelen, wel energieadvies?

Als u gebruik maakt van het zonnepanelen aanbod, krijgt u een gratis energieadvies van ons. Maar ook als u geen zonnepanelen afneemt, nodigen wij u uit om energie te besparen: iedereen is welkom voor Groen is goed (te) doen!

Hoe werkt het?

De energievoorlichter komt bij u langs en geeft een persoonlijk op maat advies over uw mogelijkheden om zelf energie te besparen in huis. U krijgt praktische tips waar u meteen mee vooruit kunt. Deelnemende huishoudens krijgen gratis een spaarlamp.

Neem voor een gratis energieadvies contact met ons op via info@casade.nl of bel gratis 0800 55 222 22.