Yonkers

KBenergie

KBenergie

KBenergie is als op energiecoöperatie i.o. voor de gemeente Kaag en Braassem van start gegaan met het eerste project. De gemeente heeft het dak van het gemeentehuis in Roelofarendsveen beschikbaar gesteld voor zonnepanelen.
In het najaar 2017 zijn we, samen met “Zon op Nederland”, gestart met het realiseren van eerste project van energiecoöperatie KBEnergie.  Het project moet voorjaar 2019 zijn gerealiseerd.

 

Informatie:
Voor de meest recente informatie over KBenergie verwijzen wij naar onze website www.KBenergie.nl  en onze Facebookpagina KBenergie.

 

Locatie Project

Postcoderoos (regeling) is de term die gebruikt wordt bij het lokaal gezamenlijk opwekken van duurzame energie. Dat is het gebied waarbinnen deelnemers aan lokale energieprojecten een korting krijgen op hun energiebelasting via de energienota. Die korting even groot als het aandeel in de opbrengst van de zonnepanelen maar is nooit meer dan het eigen verbruik.
De opgewekte energie wordt verkocht aan een energiemaatschappij. Alle deelnemers  van KBenergie delen mee in de opbrengst. Als postcode voor KBenergie is gekozen voor postcode 2371. Dat betekent dat de alle postcodes in de gemeente Kaag en Braassem meedoen. De postcoderoos regeling wordt voor 15 jaar gegarandeerd vanaf het ogenblik dat de installatie werkt. De panelen gaan dan nog zeker 10 jaar langer mee. Iedere inwoner binnen de postcoderoos kan meedoen. Je bepaalt zelf hoeveel panelen je wilt financieren. Eén paneel kost ongeveer €  330,- , met meer panelen mee doen mag natuurlijk ook.
Wij werken voor het realiseren samen met “Zon op Nederland”.
Je kunt je inschrijven via onze gebruikerspagina van Zon op Nederland. Dat verplicht nog tot niets. Wel is het zo dat alleen leden van KBenergie  zonnepanelen kunnen afnemen.
Van leden wordt een eenmalig entreegeld van € 30,- verlangd.

 

Aanmelden / inschrijven

Ben je geïnteresseerd in deelname, kijk dan zeker op onze website www.kbenergie.nl.
Kom naar de een van de bijeenkomsten die op onze site zijn aangekondigd. Of ga naar de gebruikerspagina en meld je vrijblijvend aan bij Zon op Nederland, waarna je kunt (voor-)inschrijven op project “Zonnepanelen op het Gemeentehuis Kaag en Braassem”.

 

Iedereen mag zich inschrijven. Wanneer het project van 220 panelen vol is kom je op de wachtlijst. Zodra er een nieuw dak in de gemeente is gevonden, kun je meedoen aan het volgende project.