Yonkers

Lokaal Energie Opwekken Oegstgeest

Initiatiefnemers

De naam zegt het helemaal: Lokaal Energie Opwekken in Oegstgeest (afgekort: LEOO). Het hoofddoel van van LEOO is in eigen gemeente duurzaam energie op te wekken en op te slaan. We streven naar 20% duurzame energie in 2020. Zie ook onze website LEOO.

Duurzame energie kan zijn zonne-, wind of waterenergie. Duurzame energie gaat over opwekken door particulieren (voor eigen gebruik) of door de coöperatie (voor deelnemers) of in gemengde vormen. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

Voor de collectieve zonnestroom projecten stelt de gemeente daken beschikbaar en ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Hoe werkt het

LEOO richt zich op drie daken in Oegstgeest voor de eerste projecten. Alle inwoners van Oegstgeest kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

De kosten zullen circa € 350,- per paneel gaan bedragen. De benodigde inleg heb je (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 7 tot 8 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk zonnepaneel besparen we bijna 130 kg CO2 uitstoot. Dat dat elk jaar weer!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in (zie blokje inschrijving). Realiseer je wel dat je niet meer stroom kunt verrekenen dan je verbruikt. Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar en een paneel wekt ongeveer 250kWh op. Dus dan heb je aan 14 panelen genoeg!

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze deelnemerspagina en meld u zich dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Lokaal Energie Opwekken in Oegstgeest.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: je wordt lid van coöperatie LEOO en geeft aan met hoeveel zonnepanelen je zou willen participeren in een van de projecten. Je wordt uitgenodigd voor informatieavonden en krijgt uitleg over hoe het werkt en wat er van je verwacht wordt. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen!

Locatie Project

De gemeente heeft de intentie uitgesproken tenminste 3 daken beschikbaar te stellen aan LEOO. Op 21 juni is de overeenkomst tussen gemeente en LEOO hiervoor getekend.

De gemeente en LEOO gaan starten met sporthal De Cuyl – centraal gelegen, herkenbaar voor alle inwoners en een prachtig dak met veel zonpotentie. U kunt zich elders op deze pagina voorinschrijven voor het project. Er valt nog zoveel zonnestroom te oogsten! Laten we het samen doen!