Yonkers

OnzeZon Houten

Initiatiefnemers

Onze Zon Houten is een initiatief dat op het dak van RWS zonnepanelen exploiteert voor inwoners van Houten. Het hoofddoel van van Onze Zon Houten is zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken.

Duurzame energie kan zijn zonne-, wind of waterenergie. Duurzame energie gaat over opwekken door particulieren (voor eigen gebruik) of door de coöperatie (voor deelnemers) of in gemengde vormen. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

Voor de collectieve zonnestroom projecten ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Hoe werkt het

Onze Zon Houten realiseert haar eerste project op het dak van RWS: een prachtige locatie waar 1512 panelen geplaatst zijn. Alle inwoners van Houten kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Onze Zon Houten.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: je wordt lid van coöperatie Onze Zon Houten en geeft aan met hoeveel zonnepanelen je zou willen participeren in een van de projecten. Je wordt uitgenodigd voor informatieavonden en krijgt uitleg over hoe het werkt en wat er van je verwacht wordt. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen!

Locatie Project

 

Rijkswaterstaat stelt haar dak voor minimaal 15 jaar beschikbaar aan Onze Zon Houten.

Het dak van RWS is centraal gelegen, herkenbaar voor alle inwoners en een prachtig dak met veel zonpotentie. U kunt zich elders op deze pagina voorinschrijven voor het project. Er valt nog zoveel zonnestroom te oogsten! Laten we het samen doen!