Yonkers

Zon op Alphen

Initiatiefnemers

Zon op Alphen is een initiatief van cooperatie Energiek Alphen. Het hoofddoel van Zon op Alphen is in eigen gemeente duurzame zonne-energie op te wekken. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

 

Voor de collectieve zonnestroom projecten stelt de gemeente daken beschikbaar en ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.Zon op Alphen is een initiatief van coöperatie Energiek Alphen. Het hoofddoel van Zon op Alphen is in eigen gemeente duurzame zonne-energie op te wekken. Het hoofddoel van Energiek Alphen is alles omtrent duurzame energie want dat gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

Heb je zelf geen geschikt dak, maar wil je wel je eigen stroom opwekken? Als lid van de coöperatie Zon op Alphen aan den Rijn kan dat!  Voor de eerste twee collectieve zonnestroom projecten stelt de gemeente twee daken beschikbaar en ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Meer weten? Ga snel naar onze nieuwe website: www.zonopalphen.nl

 

Hoe werkt het

Zon op Alphen richt zich op ten minste twee daken in Alphen aan den Rijn voor de eerste projecten. Alle inwoners van Alphen kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).
De kosten zullen circa € 200,- per certificaat gaan bedragen. De benodigde inleg heb je (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 6 tot 7 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk certificaat besparen we bijna 130 kg CO2 uitstoot. Dat dat elk jaar weer!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in (zie blokje inschrijving). Realiseer je wel dat je niet meer stroom kunt verrekenen dan je verbruikt. Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar en een certificaat wekt gemiddeld per jaar 250kWh op. Dus dan heb je aan 14 certificaten genoeg!

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Zon op Alphen.

Meedoen

Meer dan 100 inwoners van Alphen hebben zich enthousiast aangemeld. Bij elkaar is voor meer dan 1.250 certificaten ingeschreven. Een fantastisch resultaat, maar onze ambitie is samen met Alphen op 1.800 uit te komen!

Meedoen is eenvoudig: je wordt lid van coöperatie Zon op Alphen en geeft aan met hoeveel zonnepanelen je zou willen participeren in een van de projecten. Je wordt uitgenodigd voor informatieavonden en krijgt uitleg over hoe het werkt en wat er van je verwacht wordt. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen!

Locatie Project

De gemeente Alphen aan den Rijn stelt de daken van Rijnvicus en golfclub Zeegersloot beschikbaar aan Zon op Alphen. Alle partijen hebben hiervoor een Green Deal getekend.

De locaties hebben een goede ligging, zodat zoveel mogelijk inwoners van Alphen kunnen participeren. U kunt zich elders op deze pagina voorinschrijven voor de projecten. Er valt nog zoveel zonnestroom te oogsten! Laten we het samen doen!