Yonkers

Zon op Carréblok

Initiatiefnemers

“Ook als je in een appartement woont, kun je in zonne-energie investeren.” Dat was de gedachte van bewoners van het Carreblok op het terrein van de voormalige Oranje Nassau Kazerne.

Het idee om zonnepanelen op ons dak te plaatsen, bestond eigenlijk al vele jaren. Maar waar begin je dan? Na een wat stroeve aanloop, waarin de woonstichting De Key grondig de juridische consequenties doorlichtte, kreeg de bewonerscommissie uiteindelijk groen licht van de Vereniging van Eigenaren om zonnepanelen op het dak van Carreblok te gaan realiseren.

Hoe werkt het

We gaan naar verwachting begin 2018 een coöperatie oprichten. Alle bewoners van Carreblok (zowel huurders als eigenaars) lid van kunnen worden en deelnemen in het zonnepanelenproject. Om de zonnepanelen zo bereikbaar mogelijk te maken, zoeken we uit hoe de coöperatie de kosten van de deelname en de terugverdientijd van de investering zo laag mogelijk kan maken.

Met de professionele ondersteuning door coöperatie Zon op Nederland hoeft onze eigen coöperatie voor het beheer en onderhoud van de panelen niet zelf expertise op te bouwen. Dat vonden we als bewoners in de aanloopfase namelijk nog wel een dingetje. Zodra de zonnepanelen op ons dak staan, hoeven we alleen nog maar uit te kijken naar Zon op Carreblok.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in het project en eventuele deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Zon op Carréblok.

Meedoen

Op de ALV van november verwachten we definitief toestemming te krijgen voor een zonnepanelen project op het dak van Carreblok. Alleen technische of juridische obstakels kunnen dan nog roet in het eten gooien – al verwachten we niet dat dit zal gebeuren.

Locatie Project

Als het project doorgaat, zal gebruik gemaakt worden van de meest geschikte daken van de VVE. Daar kunnen circa 250 zonnepanelen geplaatst worden. Een mooi resultaat van een gezamenlijke inspanning van veel bewoners.