Yonkers

Zon op De Ronde Venen

Hoe werkt het

Als jij ook schone energie wilt opwekken met zonnepanelen op een dak bij je in de buurt, en je woont in de gemeente De Ronde Venen dan kan je nu lid worden van de coöperatie ‘Zon op De Ronde Venen’.

 

Hoe werkt het? Als je lid wordt van de coöperatie, dan leg je geld in (ca. € 350,- per paneel), waarvan de coöperatie de zonnepanelen koopt. De coöperatie is dus eigenaar van de panelen, en de leden zijn eigenaar van de coöperatie en krijgen certificaten voor elk paneel dat zij financieren. Het project maakt gebruik van de regeling Verlaagd Tarief (beter bekend als de postcoderoos-regeling). Dat betekent dat de leden van de coöperatie gedurende 15 jaar de energiebelasting (en de btw daarover) terugkrijgen voor elk kilowattuur dat zij in de coöperatie opwekken. Je ontvangt dus jaarlijks circa € 30,- terug op je eigen energienota; en daarnaast deel je mee in de winst van de coöperatie, die o.a. bestaat uit de verkoop van de energie die de panelen opwekken, en dat brengt ongeveer € 10,- per paneel op. En daarmee is je investering in ongeveer 8 jaar terugverdiend. Je blijft daarna profiteren van de opbrengst van je zonnepanelen zolang die in je bezit blijven.

 

Klanten van de energieleveranciers waar Zon Op Nederland een overeenkomst mee heeft, hoeven geen contributie te betalen, want deze energieleveranciers geven een vergoeding aan duurzame energie coöperaties waar hun klanten lid van zijn. Je moet er dan wel voor zorgen dat deze vergoeding wordt uitgekeerd aan Zon op De Ronde Venen.

 

Deze energieleveranciers zorgen er tevens voor dat de energiebelasting teruggave waar je recht op heeft, automatisch wordt verrekend op je energienota!

 

Om te zien welke energieleveranciers dit zijn, klik hier. Zit je niet bij een van deze leveranciers, dan kan je ofwel overstappen, of je betaalt jaarlijks een contributie van € 30,- aan de coöperatie.

Eerste project Dorpshuis Baambrugge vrijwel vol, volgend project is gestart

In Baambrugge is het eerste project van start gegaan samen met het Dorpshuis De Vijf Bogen! Ruim 20 deelnemers zijn overgegaan tot uiteindelijke deelname. Alle 208 panelen hebben daardoor een eigenaar gevonden! De laatste administratieve zaken zijn we aan het afhandelen zodat de installatie begin 2018 geplaatst gaat worden, echt fantastisch dat dit project zo soepel loopt!

 

Ondertussen is ook het tweede project al van start gegaan, meteen een aardige slag groter. Namelijk dit volgende project: Zwembad in Mijdrecht heeft maar liefst ruimte voor bijna 1500 panelen. Inmiddels is er al interesse voor zo’n 150 panelen, en er is dus nog ruime mogelijkheid voor deelname, schrijf je alvast in!
Dit verplicht nog tot niets, maar zo weten we wel dat je interesse hebt en kunnen we je goed op de hoogte houden.

 

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Zon op De Ronde Venen.

POSTCODEROOS GEBIED VAN DE RONDE VENEN

De coöperatie zal meerdere zonnepanelen projecten in de gemeente De Ronde Venen opzetten en exploiteren. Per project kan je als lid besluiten of je wilt meedoen of niet. Klik hier als je meer wilt weten over de postcoderoos regeling.

PARTNERS

De coöperatie wordt ondersteund door:

  • De Gemeente De Ronde Venen: De gemeente wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Daarom wil de gemeente inwoners stimuleren tot het minimaliseren van energieverbruik en de resterende energiebehoefte zo veel mogelijk duurzaam opwekken. En daarom heeft de Raad besloten om daken van gemeentelijke panden ter beschikking te stellen aan de coöperatie.
  • De Brauw Blackstone Westbroek: Zij ondersteunen de coöperatie juridisch.
  • Zon op Nederland. De coöperatie Zon op De Ronde Venen heeft gekozen voor de samenwerking met Zon op Nederland.
WIE ZIJN WE / CONTACT

Wij zijn een coöperatie die zich richt op de gemeente De Ronde Venen, met de ambitie om daken in elke woonkern ter beschikking te stellen: Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis. Het eerste project is het dorpshuis in Baambrugge, en er zullen er spoedig meer volgen.

Het bestuur bestaat uit:

  • Voorzitter: Jooske van de Graaf
  • Secretaris: Marjanke de Cock
  • Penningmeester: Mark Doets
  • Algemeen bestuurslid: Minse de Bos Kuil – verantwoordelijk voor projectrealisatie
  • Algemeen bestuurslid: Hans van Kessel, verantwoordelijk voor de daken.
  • Algemeen bestuurslid: Piet Heemskerk.

Als je vragen hebt, neem gerust contact met ons op: zonopderondevenen@gmail.com.

Ook via Facebook houden we jullie graag op de hoogte, like daarom de pagina van de coöperatie Zon op De Ronde Venen zodat je nieuwsitems en uitnodigingen voorbij ziet komen: https://www.facebook.com/zonopderondevenen.