Yonkers

Zon op Den Haag

Initiatiefnemers

De naam zegt het helemaal: Zon op Den Haag. Het hoofddoel van van Zon op Den Haag is in onze eigen gemeente duurzaam energie op te wekken en op te slaan. We streven naar 10% duurzame energie in 2020.

Duurzame energie kan zijn zonne-, wind of waterenergie. Duurzame energie gaat over opwekken door particulieren (voor eigen gebruik) of door de coöperatie (voor deelnemers) of in gemengde vormen. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

Voor de collectieve zonnestroom projecten zoeken we nog geschikte daken en ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Hoe werkt het

Zon op Den Haag richt zich op 10 daken in 2018 voor de eerste 10 projecten. Alle inwoners van Den Haag kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

De kosten zullen circa € 350,- per paneel gaan bedragen. De benodigde inleg heb je (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 7 tot 8 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk zonnepaneel besparen we bijna 130 kg CO2 uitstoot. Dat dat elk jaar weer!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in (zie blokje inschrijving). Realiseer je wel dat je niet meer stroom kunt verrekenen dan je verbruikt. Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar en een paneel wekt ongeveer 250kWh op. Dus dan heb je aan 14 panelen genoeg!

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze deelnemerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Zon op Den Haag.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: je wordt lid van coöperatie Zon op Den Haag. Zodra er een dak beschikbaar is voor een project, word je uitgenodigd voor een informatieavond. Dan wordt uitgelegd hoe het werkt en wat er van je verwacht wordt. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen!

Locatie Project

We zoeken bruikbare Haagse daken in alle delen van de stad!  Liefst goed herkenbaar voor alle inwoners en daken met veel zonpotentie.

Heeft u een dak beschikbaar? Laat het weten! Ik meld een dak aan!

Wilt u alvast op de wachtlijst? Dan kunt u zich elders op deze pagina voorinschrijven. Er valt nog zoveel zonnestroom te oogsten! Laten we het samen doen!

We zijn verbonden aan Zon op Nederland, die twee andere initiatieven in Den Haag heeft begeleid: Zon op Museon en Zon op World Forum. We werken er samen hard aan zoveel mogelijk inwoners van de Hofstad zelf zonnestroom te laten opwekken in de eigen buurt of wijk!