Yonkers

Zon op Durgerdam

Initiatiefnemers

De naam zegt het helemaal: Zon Durgerdam. Het hoofddoel van van Zon op Durgerdam is in de nabije omgeving van Durgerdam duurzaam energie op te wekken – in dit geval zonne-energie.

Ook dit is een project van Zon op Amsterdam.

Hoe werkt het

Inwoners van Amsterdam Noord kunnen meedoen in het project Zon op Durgerdam. Je kunt in het project participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

De kosten zullen circa € 125,- per certificaat gaan bedragen. De benodigde inleg heb je (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 4 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk zonnepaneel besparen we bijna 130 kg CO2 uitstoot. Dat dat elk jaar weer!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in (zie blokje inschrijving). Realiseer je wel dat je niet meer stroom kunt verrekenen dan je verbruikt. Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar en een certificaat wekt ongeveer 250kWh op. Dus dan heb je aan 14 panelen genoeg!

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project Zon op Durgerdam.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: je schrijft je in voor Zon op Durgerdam en geeft aan met hoeveel certificaten je zou willen participeren in het project.Voorlopig is dat nog vrijblijvend!

Je wordt uitgenodigd voor informatieavonden en krijgt uitleg over hoe het werkt en wat er van je verwacht wordt. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen!

Locatie Project

De familie Veldhuizen op de Durgerdammergouw stelt haar daken beschikbaar voor dit project. Een prachtig groot dak dat vol in de zon ligt en plaats biedt aan wel 750 panelen. De familie Veldhuizen gaat ook zelf investeren in zonnepanelen en vrijwel alle door hen gebruikte stroom zelf opwekken.

Het dak is centraal gelegen, herkenbaar voor alle inwoners en een prachtig dak met veel zonpotentie. U kunt zich elders op deze pagina voorinschrijven voor het project. Er valt nog zoveel zonnestroom te oogsten! Laten we het samen doen!