Yonkers

Zon op Heemstede

Zaterdag 8 april 2017 – Feestelijke oplevering De Dinkelhoeve

Het vijfde project van de Coöperatie wordt eind maart opgeleverd. Daarom organiseren we op zaterdag 8 april om 15:00 uur op locatie een feestelijke bijeenkomst – reserveer de datum vast in uw agenda!

 

Op de stal van de biologische boerderij De Dinkelhoeve worden de komende weken 272 panelen gelegd. Nog niet eerder was een project in het dorp zo snel volgeschreven! Sterker nog – inmiddels is er al weer een wachtlijst voor een volgende locatie en zijn we naarstig op zoek naar een geschikt pand.
Nieuwe kansen voor u om deel te nemen aan onze coöperatie en gebruik te maken van 100% groene stroom uit eigen dorp, samen met andere Heemstedenaren en Zon op Heemstede!

 

Bent u geïnteresseerd in deelname? Meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Heemstede.

Zon op Heemstede en onze partners barsten van de energie!

Zelf energie halen uit de zon…klinkt lastig, toch is het heel makkelijk en gebeurt het zelfs al een aantal jaren in Heemstede. Al 70 Heemsteedse huishoudens hebben de handen ineengeslagen en hebben zich verenigd in de coöperatie Zon op Heemstede met als doel: zonne-energie opvangen én gebruiken!

Zon op Heemstede legt zonnepanelen op andermans dak. De stroom die wordt opgewekt wordt via een van onze partners (Greenchoice, DE Unie, Engie en Qurrent) verrekend met uw jaarlijkse energierekening. Echte groene stroom, uit eigen dorp, tegen een zeer gunstige financieel voordeel, voor én door inwoners uit Heemstede.

Campagne Greenchoice

Nieuwsgierig? Hou dan ook onze Facebookpagina in de gaten.

Zon op Heemstede barst van de energie!

Geïnteresseerd? Kijk dan eens op www.energievangers.nl of meld u geheel vrijblijvend aan om deel te nemen aan Zon op Heemstede.

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Zon op Heemstede.

Algemene ledenvergadering Zon op Heemstede op 12 april 2017

Op 12 april 2017  organiseren wij de volgende Algemene Ledenvergadering .

Wie zijn wij?

Wij zijn de energiecoöperatie van en voor inwoners van Heemstede. Ons doel? Zonnepanelen op alle daken in Heemstede! We zorgen ervoor dat iedere Heemstedenaar hieraan kan bijdragen, ongeacht waar ze wonen in Heemstede of welk inkomen ze hebben: Zonne-energie is er voor iedereen. Zon op Heemstede is een coöperatie, zodat iedereen kan delen in de opbrengsten: de opwekking en het gebruik van duurzame en schone energie, energie afkomstig uit ons eigen dorp Heemstede en een hoog rendement op onze investering. Doe jij ook mee?

Hoe werkt het?

Zon op Heemstede is in 2014 opgericht en telt nu 70 leden. Op dit moment liggen 4 gemeentelijke daken al vol met onze zonnepanelen. en is de vijfde locatie in voorbereiding. En we maken nu de tweede stap: we gaan de daken van Heemsteedse bedrijven op! De eerste locatie – 272 panelen op de stal van De Dinkelhoeve wordt in maart 2017 gerealiseerd. Met een all-in investering van €300 per paneel verwachten we een terugverdientijd van 7 jaar te realiseren.

Per zonnepaneel dat we installeren besparen we gedurende de levensduur van 25 jaar 3.600 kg CO2. Enkele voorbeelden wat je kan doen met de opgewekte stroom van één zonnepaneel:

  • De wasmachine circa 6.250 keer laten draaien.
  • 20 LED lampen van 10 Watt 31.250 uur laten branden, komt overeen met je huis verlichten voor 31 jaar.
  • Een A+++ koel-vriescombinatie circa 40 jaar laten koelen.

Dus ieder paneel telt en helpt mee aan een beter klimaat. We doen dit niet alleen en hebben overeenkomsten afgesloten met lokale dak eigenaren en onze partners en Zon op Nederland. Samen werken aan een klimaatneutraal Heemstede: we gaan ervoor!

Een coöperatie van en voor inwoners van Heemstede?

We geloven in de kracht van de inwoners van Heemstede om onze woonplaats schoon, duurzaam en gezond te maken. De coöperatie is volgens ons het model dat antwoord geeft op een toenemende behoefte van mensen om samen met je buurt- en woonplaatsgenoten te werken aan ontwikkelingen als de energiecrisis, het klimaat of sociale cohesie. Door de coöperatie ben je echt bezig met en voor elkaar, en het is vaak een betere investering dan een spaarpotje op de bank.

Dakloos of te weinig dak?

Soms wil je graag zonne-energie, maar is je dak niet geschikt. Of je dak is wel geschikt, maar je hebt te weinig ruimte om te voorzien in je verbruik. Dan is Zon op Heemstede ideaal voor jou! Meld je nu aan en stap in om samen met ons en 70 Heemsteedse gezinnen die al lid zijn te werken aan 100% Zon op Heemstede.

Echte lokale samenwerking

Zon op Heemstede gaat voor goud!

 

Sinds begin 2016 zijn we met verschillende ondernemers uit Heemstede bezig om de bestaande woningbouw zodanig aan te pakken dat zij minder energie zullen verbruiken, de bewoners meer comfort gaan leveren en we als dorp gaan bijdragen aan het klimaatdebat. Er moet nog veel werk worden verzet, maar de ambities zijn hoog: Heemstede gaat voor goud! En Zon op Heemstede draagt daar graag aan bij.