Yonkers

Zon op Hendrik-Ido-Ambacht

Samen zonnestroom maken

Veel inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht willen graag bijdragen en zelf zonnestroom opwekken. Helaas kan dat niet altijd op eigen dak. Herkent u dat? Dan is het project Zon op Hendrik-Ido-Ambacht vast interessant voor u.

We gaan met zoveel mogelijk buurtgenoten een grote zonnestroom installatie plaatsen het dak van het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht aan de Weteringsingel 1. Daarvoor zetten we samen energiecoöperatie Zon op Hendrik-Ido-Ambacht op. Met alle leden financieren we de aanschaf van een grote zonnepaneleninstallatie: wel 250 panelen! Een mooie start van nog veel meer projecten, want we willen uiteindelijk alle in Hendrik-Ido-Ambacht gebruikte stroom lokaal opwekken.

De lokatie

De Gemeente stelt het dak van haar gemeentehuis gratis aan de coöperatie ter beschikking. En dat voor minimaal 25 jaar. Omwonenden, zowel particulieren als bedrijven, die wonen of gevestigd zijn binnen het zogenaamde postcoderoosgebied rondom deze lokatie, kunnen lid worden van de coöperatie en deelnemen aan het project.

Met elkaar lokale groene stroom opwekken! Doet u ook mee? Schrijf u dan geheel vrijblijvend in (elders op deze pagina). Deelname is al mogelijk vanaf één paneel en voor een bedrag van ongeveer €  350,- per paneel, excl. BTW. Het rendement van de zonnepanelen is aantrekkelijk en komt volledig ten goede aan de deelnemers.

Meedoen

Tot nu toe hebben meer dan twintig inwoners uit Hendrik-Ido-Ambacht en naaste omgeving aangemeld. Doe ook mee en meld je aan op deze pagina!

Het ‘hart’ van de postcoderoos is postcodegebied 3341 in . Samen met de volgende omliggende postcodegebieden vormt het de postcoderoos:

Hendrik-Ido-Ambacht: 3342, 3343, 3344
Ridderkerk: 2986, 2989
Alblasserdam: 2951, 2952, 2953
Zwijndrecht: 3332
Papendrecht: 3351

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Frits Lakemeier, de initiatiefnemer en projectleider van Zon op Hendrik-Ido-Ambacht; telefoon: 0652 390 491 / email: frits@drechtsestromen.net

Voorinschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor het project Zon op Hendrik-Ido-Ambacht.

Hoe werkt het

 

Deelnemers worden lid van coöperatie Zon op Hendrik-Ido-Ambacht. De deelnemers leggen geld in, waarvan de coöperatie de zonnepanelen koopt. De coöperatie wordt eigenaar van de panelen – en de leden zijn eigenaar van de coöperatie en krijgen certificaten.

De deelnemers wekken  gezamenlijk zonnestroom op en profiteren hier zowel privé (via de regeling verlaagd tarief op de energiebelasting) als gezamenlijk (via de coöperatie) van. Meer weten? Klik dan hier.

Opbrengst

Gerealiseerd met project: Hendrik-Ido-Ambacht Gemeentehuis

Totale productie tot op heden:

168.864 kWh

Totale CO2 besparing:
92.875 kg