Yonkers

Zon op K&N

Nieuw dak!

De coöperatie Zon op K&N (Kerschoten en de Naald) is in 2016 opgericht door een aantal buurtbewoners die graag zonnepanelen wilden aanschaffen, maar zelf geen geschikt dak ter beschikking hadden. Een eerste project van 140 panelen is in dat jaar gerealiseerd op het dak van wijkcentrum De Groene Hoven aan de Koninginnelaan.

 

Voetbalvereniging Robur et Velocitas heeft nu het dak van het clubhuis en de tribune aan de Anklaarseweg ter beschikking gesteld voor een tweede project!

 

Er zullen 228 zonnepanelen neergelegd worden, goed voor een jaarlijkse opbrengst van 55.000 kWh. Ter vergelijking: dit is het jaarlijkse stroomverbruik van 345 koelkasten of bijvoorbeeld 4200 mobieltjes.

Aanmelden / inschrijven

Wil je meedoen? Ga naar onze gebruikerspagina en meld je geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kun je je inschrijven bij Zon op K&N.

 

Het is van belang om kennis te nemen van het informatie memorandum van de coöperatie en van de AFM. Het informatie memorandum van de coöperatie bevat belangrijke informatie over het project. In het informatie memorandum van de AFM wordt beschreven dat de coöperatie de verplichting heeft om projecten aan te melden bij de AFM maar niet vergunningsplichtig is.

Meedoen

Iedere inwoner van de postcodegebieden 7311 – 7314 – 7315 – 7316 – 7317 – 7345 kan meedoen. Dit gaat ongeveer over de volgende wijken: centrum, De Naald, De Parken, Kerschoten), rondom Kanaal en Stadhoudersmolen, Beemte Broekland. Schrijf je in op onze gebruikerspagina.

Als je je inschrijft krijg je van ons het volgende:

  • Een advies over het optimale aantal zonnepanelen voor úw situatie
  • Het gewenste aantal zonnepanelen en daardoor uw jaarlijkse voordeel energiebelasting (leden van Robur et Velocitas hebben hierbij voorrang).
  • Meebeslissen over de gang van zaken in onze coöperatie.
Hoe werkt het

Deelnemers (particulieren en bedrijven) die in de nabijheid van de zonnestroominstallatie wonen kunnen meedoen. Bewoners van de volgende postcodes komen in aanmerking 7311, 7314, 7315, 7316, 7317 en 7345.  Voor € 315,- kunt u een certificaat aanschaffen, dat een opbrengst heeft ter waarde van de zonnestroom van 1 zonnepaneel.

 

 

Voor iedere kWh die u als deelnemer in dit collectief project opwekt, ontvangt u ruim 12 cent korting op de energiebelasting (2018) . Als u meedoet, is dat ca. €30,- korting (per paneel) per jaar, en dat gedurende 15 jaar. In 15 jaar is dat dus naar verwachting € 450,- per paneel. De korting wordt door uw energieleverancier afgerekend.

 

 

Helaas ondersteunen niet alle energieleveranciers deze postcoderoosregeling, dus u dient wel uw stroom af te nemen van bijvoorbeeld Greenchoice, OM, Engie, Qurrent, Engie of Nuon. U vindt op de site de verschillende mogelijkheden onder “energieleveranciers”.

Opbrengsten

Gerealiseerd met project: Apeldoorn De Groene Hoven

Totale productie tot op heden:

105.590 kWh

Totale CO2 besparing:
58.074 kg