Yonkers

Zon op Nes aan de Amstel

Initiatiefnemers

De naam zegt het helemaal: Zon op Nes a/d Amstel. Het hoofddoel van van Zon op Nes a/d Amstel is in eigen woonplaats of directe omgeving duurzaam energie op te wekken en op te slaan.

Duurzame energie kan zijn zonne-, wind of waterenergie. Duurzame energie gaat over opwekken door particulieren (voor eigen gebruik) of door de coöperatie (voor deelnemers) of in gemengde vormen. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

Voor de collectieve zonnestroom projecten stelt de gemeente daken beschikbaar en ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Hoe werkt het

Zon op Nes a/d Amstel maakt gebruik van het dak van dorpshuis de Nesse voor het eerste project. Alle inwoners van Nes a/d Amstel kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

De kosten zullen circa € 350,- per paneel gaan bedragen. De benodigde inleg heb je (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 7 tot 8 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk zonnepaneel besparen we bijna 130 kg CO2 uitstoot. Dat dat elk jaar weer!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in (zie blokje inschrijving). Realiseer je wel dat je niet meer stroom kunt verrekenen dan je verbruikt. Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar en een paneel wekt ongeveer 250kWh op. Dus dan heb je aan 14 panelen genoeg!

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Zon op Nes a/d Amstel.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: je wordt lid van coöperatie Zon op Nes a/d Amstel en geeft aan met hoeveel zonnepanelen je zou willen participeren in een van de projecten. Je wordt uitgenodigd voor informatieavonden en krijgt uitleg over hoe het werkt en wat er van je verwacht wordt. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen!

Locatie Project

Het dorpshuis De Nesse heeft de intentie uitgesproken haar dak beschikbaar te stellen aan Zon op Nes a/d Amstel.

Het dorpshuis en Zon op Nes a/d Amstel zijn blij met het project. Het is centraal gelegen, herkenbaar voor alle inwoners en een prachtig dak met veel zonpotentie. U kunt zich elders op deze pagina voorinschrijven voor het project. Er valt nog zoveel zonnestroom te oogsten! Laten we het samen doen!

Resultaten

Gerealiseerd met project: Nes aan de Amstel Dorpshuis

Totale productie tot op heden:

61.571 kWh

Totale CO2 besparing:
33.864 kg