Yonkers

Opgewekt in Purmerend en Zon op Purmerend

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Opgewekt in Purmerend, opgericht in 2013, met de missie om duurzaamheid onder de burgers van Purmerend en Beemster te stimuleren. Dit doen wij o.a. door het opzetten en realiseren van zonnepanelenprojecten, het verzorgen van energiebesparingscursussen en het organiseren van duurzaamheidsevenementen.

Stand van zaken

Zon op Stadhuis
Zon op stadhuis is operationeel en alle beschikbare panelen zijn verkocht.

Klik om de opbrengst van de Panelen op het Stadhuis te zien.

 

Zon op Antoni Gaudí
Opgewekt in Purmerend heeft per 17 april 2018 haar tweede project gerealiseerd: Zon op Antoni Gaudí.

Binnenkort kunt u hier de link vinden van de stroom die hier opgewekt wordt.

 

Zon op De Kraal
Sporthal De Kraal in de Weidevenne krijgt straks een dak met zonnepanelen. De sporthal met een herkenbaar en bijna volledig op het zuiden gericht dak biedt veel zonpotentie. Er worden naar verwachting circa 448 zonnepanelen op het dak geplaatst. Inwoners binnen de postcodes 1121, 1441, 1442, 1443, 1445, 1447, 1448, 1456, 1461 kunnen zich voor dit project inschrijven.

 

Zon op De Kraal is een samenwerking tussen de Gemeente Purmerend, Spurd, coöperatie Zon op Purmerend en Opgewekt in Purmerend. Het project wordt begeleid door Gertjan van Keulen en Wim Wilschut. Stroom opwekken door zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, maar geeft ook een goed rendement. Een groot aantal certificaten is al gereserveerd, dus schrijf je snel in om nog deel te kunnen nemen aan dit mooie project!. Voor meer informatie, ga naar Zon op De Kraal Purmerend.

Toekomstige projecten

Naast het realiseren van projecten zoals Zon op Antoni Gaudí zijn wij altijd op zoek naar nieuwe locaties en partners die hun dak beschikbaar willen stellen voor onze zonnepanelenprojecten. Zolang er daken beschikbaar zijn zullen wij nieuwe projecten opstarten, waarvoor u zich ten alle tijden kunt inschrijven.

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina op Zon Op Nederland en meldt u dan geheel vrijblijvend. Vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van “Opgewekt in Purmerend”.

Opbrengsten

Gerealiseerde productie door Zon op Purmerend Coöperatie U.A.

Gerealiseerd met coöperatie: Zon op Purmerend Coöperatie U.A.
Totale productie tot op heden: 188882
Totale CO2 besparing: 103885
2019: 11207 kWh
2018: 110031 kWh
2017: 67644 kWh
Gerealiseerd met project: Purmerend Stadhuis
Totale productie tot op heden: 147.050 kWh
Totale CO2 besparing: 80.878 kg
2019: 6627 kWh
2018: 72450 kWh
2017: 67644 kWh
Gerealiseerd met project: Purmerend Antoni Gaudi
Totale productie tot op heden: 42.139 kWh
Totale CO2 besparing: 23.177 kg
2019: 4580 kWh
2018: 37581 kWh
Gerealiseerd met project: Purmerend De Kraal
Totale productie tot op heden: 0 kWh
Totale CO2 besparing: 0 kg
Voor wie bestemd?

Onze zonnepanelenprojecten zijn bedoeld voor mensen uit Purmerend en omgeving die graag hun eigen zonne-energie willen opwekken, maar geen zonnepanelen op eigen dak kunnen of willen hebben. Opgewekt in Purmerend biedt aan deze mensen de mogelijkheid om te investeren in een van onze projecten waarin wij – in coöperatief verband – zonnepanelen plaatsen en exploiteren op een geschikt openbaar dak (bijv. stadhuis of school). De opbrengst van de opgewekte stroom komt geheel ten goede aan de deelnemers. Dat geldt ook voor de belastingvoordelen waar deelnemers recht op hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Postcoderoos De Kraal (1441)

Subsidie regelingen

Binnen onze projecten wordt gebruik gemaakt van de postcoderoosregeling. Klik hier voor meer informatie. Van de Stimulering Duurzame Energieproductie-regeling maken wij geen gebruik. Wilt u meer informatie over SDE+ klik dan hier.

Meer informatie?

Voor meer informatie over onze zonnepanelenprojecten en andere initiatieven kunt u terecht op onze website www.opgewektinpurmerend.com.

Zon op Stadhuis en Zon op Purmerend

De Stichting Opgewekt in Purmerend heeft de coöperatie Zon op Purmerend opgericht die tot doel heeft om meerdere zonnepanelenprojecten daarin onder te brengen. Voor de ontbrekende kennis en ondersteuning is een samenwerkingsverband afgesloten met Zon op Nederland. Zon op Stadhuis is het eerste gerealiseerde zonnepanelenproject: Op het dak van het stadhuis in Purmerend liggen 272 zonnepanelen die sinds medio december 2016 in bedrijf zijn en stroom leveren. De belangstelling voor dit project was dermate groot dat Opgewekt in Purmerend samen met de coöperatie Zon op Purmerend zeer gemotiveerd zijn om meer vervolgprojecten op te zetten.