Yonkers

Zon op Rijswijk Z-H

Bestuur Energiecoöperatie

Zon op Rijswijk Z-H coöperatie U.A. is de eerste energiecoöperatie in Rijswijk, opgericht door een initiatiefgroep op 4 december 2017.
De coöperatie heeft tot doel, burgers te stimuleren en mobiliseren deel te nemen aan een traject naar schone energie.

Het bestuur wil in de loop van 2018 in Rijswijk een eerste project met zonnepanelen hebben gerealiseerd.
Wilt u deelnemen in dat project, meldt u dan aan via bovenstaande link.

Rol gemeente

Vanuit het klimaatakkoord van Parijs heeft de gemeente een actieve rol in de ontwikkeling naar schone energie op lokaal niveau.
Burgerbetrokkenheid is voor de gemeente van doorslaggevend belang. Daarom heeft de gemeente budget beschikbaar gesteld en experts van Zon op Nederland (ZON) gevraagd om de opzet van een burgercoöperatie in Rijswijk te begeleiden.
Samen met ZON zal in 2018 het eerste collectieve project met zonnepanelen van Rijswijk worden gerealiseerd.

Locatie

De gemeente Rijswijk geeft het goede voorbeeld.
Zij stelt het dak van de gebouwen van de gemeentewerf aan de Steenplaetsstraat 2a te Rijswijk “om niet” beschikbaar om een aantal zonnepanelen op te laten plaatsen.
Het dak is gelegen in het postcodegebied 2288.
Bewoners van de postcodes 2282, 2283, 2284, 2286, 2287, 2288 en 2289 kunnen deelnemen aan dit project.

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze gebruikerspagina en meldt u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland. Vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor het project van Zon op Rijswijk Z-H.

 

Het is van belang om kennis te nemen van het informatie memorandum van de coöperatie en van de AFM, het informatie memorandum van de coöperatie bevat belangrijke informatie over het project en in het informatie memorandum van de AFM wordt beschreven dat de coöperatie de verplichting heeft om projecten aan te melden bij de AFM maar niet vergunning plichtig is.