Yonkers

Zon op Rotterdam

Initiatiefnemers

De naam zegt het helemaal: Zon op Rotterdam. Het hoofddoel van van Zon op Rotterdam is in eigen gemeente duurzaam energie op te wekken en op te slaan. We streven naar 10% duurzame energie in 2020.

Duurzame energie kan zijn zonne-, wind of waterenergie. Duurzame energie gaat over opwekken door particulieren (voor eigen gebruik) of door de coöperatie (voor deelnemers) of in gemengde vormen. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

Voor de collectieve zonnestroom projecten stelt de gemeente daken beschikbaar en ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Hoe werkt het

Zon op Rotterdam richt zich op het verkrijgen van 3 daken in Rotterdam voor de eerste projecten. Alle inwoners van Rotterdam kunnen meedoen. Je kunt in de toekomstige projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

De kosten zullen circa € 350,- per paneel gaan bedragen. De benodigde inleg heb je (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 7 tot 8 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk zonnepaneel besparen we bijna 130 kg CO2 uitstoot. Dat dat elk jaar weer!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in (zie blokje inschrijving). Realiseer je wel dat je niet meer stroom kunt verrekenen dan je verbruikt. Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar en een paneel wekt ongeveer 250kWh op. Dus dan heb je aan 14 panelen genoeg!

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze deelnemerspagina en meld u dan geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Zon op Rotterdam.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: je wordt lid van coöperatie Zon op Rotterdam en zodra er projecten zijn, word je uitgenodigd voor informatieavonden en krijg je uitleg over hoe het werkt en hoe je kunt meedoen. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen!

Locatie Project

We zoeken dakeigenaren om samen een project mee te starten. Liefst centraal gelegen, zodat het herkenbaar is voor zoveel mogelijk inwoners.

Heeft u een dak beschikbaar? Of weet u een geschikt dak in de buurt? Laat het ons weten! Ik meld een dak aan!

Er valt nog zoveel zonnestroom te oogsten! Laten we het samen doen!