Yonkers

Zon op Theo Bosch

Hoe werkt het

De Vereniging van Eigenaren, gesteund door woningcorporatie De Key, heeft haar dak beschikbaar gesteld voor het voor het realiseren van een zonnepaneleninstallatie op de (platte) daken van het complex TuTerrein. Hiervoor is de Coöperatie Zon op Theo Bosch opgericht.

Of u nu eigenaar bent of huurder van het VvE Technische Unie Terrein, iedereen kan lid worden van onze Coöperatie Zon op Theo Bosch, op haar beurt weer lid van de Coöperatie Zon op Nederland.

 

Afhankelijk van uw stroomgebruik en uw financiën kunt u inschrijven voor 1 of meerdere certificaten. U krijgt dan de energiebelasting van uw stroomrekening terug en heeft u in 4 tot 5 jaar uw investering eruit. En, niet onbelangrijk, u draagt bij aan een duurzame toekomst. Als U onvoorzien toch eerder uw lidmaatschap op wilt zeggen, kan dat altijd en krijgt u naar rato uw geld terug.

 

Zon op Nederland heeft afspraken gemaakt met 4 energieleveranciers: Greenchoice, Qurrent, OM (De Unie) en Engie. Bij deze leveranciers wordt alles automatisch geregeld: de teruggave van de energiebelasting en een bijdrage aan de inkomsten van de coöperatie via een zgn. margevergoeding van € 35. Bent u aangesloten bij een andere leverancier dan betaalt u deze € 35 zelf en moet u informeren of uw leverancier meewerkt aan een teruggave van uw energiebelasting. Teruggave van de belasting moet u dan helaas zelf regelen. Bent u wel bij 1 van de 4 aangesloten maar maakt u gebruik van een actietarief kan het zijn dat u de margevergoeding alsnog zelf moet betalen. De energiebelasting krijgt u wel automatisch terug. Informeer bij uw leverancier wat voor uw van toepassing is.

Klik hier voor een overzicht van energieleveranciers met een directe link naar de landingspagina van hun website.

 

Tenslotte: alle certificaten zijn verkocht. Er zijn 48 bewoners lid die gezamenlijk alle 619 certificaten gekocht hebben.
Interesse? Laat je dan op de wachtlijst plaatsen. Dit kan door je in te schrijven, rechtsboven op deze pagina. Kies vervolgens op de inschrijfpagina voor het project : “Amsterdam Zon op Theo Bosch Wachtlijst / Zon op Theo Bosch Coöperatie U.A. (wachtlijst)” Dit is ook mogelijk voor reeds bestaande leden die nog certificaten bij willen kopen.

 

Hulp nodig? Stuur een mailtje naar info@zonoptheobosch.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De panelen gaan het dak op!

Meedoen

Alle bewoners (eigenaars en huurders) van het complex VvE Technische Unie Terrein: Houtmankade, Le Mairekade en Van Noordtkade kunnen deelnemen aan het project Zon op Theo Bosch.

 

U kunt u inschrijven voor 1 of meerdere certificaten. Een certificaat kost € 75,= ( ex BTW) en staat voor 125 kWh die opgewekt wordt door de zonnepanelen. Deze lage prijs is mogelijk door een lening van de gemeente Amsterdam aan onze Coöperatie.

 

Interesse? Schrijf u dan via deze pagina in voor een plekje op de wachtlijst!

 

Na inschrijving ontvangt u meer informatie over het lidmaatschap, de voorwaarden, participatie overeenkomst.

Inschrijven

Ben u geïnteresseerd in het project en wilt u lid worden? Via onze gebruikerspagina meldt u zich aan bij Zon op Nederland. Vervolgens kunt u een lidmaatschap aanvragen, u inschrijven voor het project Zon op Theo Bosch en het aantal certificaten. Ook als u al een voorinschrijving heeft gedaan is het van belang om lid te worden en de voorinschrijving om te zetten naar een inschrijving.

Initiatiefnemers

Een groep bewoners van de VVE Technische Unie terrein heeft in 2016 het initiatief genomen om te onderzoeken of er animo is voor zonnepanelen op de daken van de VVE. Jet van der Velden en Ambro Visser waren vanaf het eerste uur betrokken. Jet: “We noemen het project Zon op Theo Bosch, naar de architect van het complex. Het zou toch mooi zijn als we samen stroom op de daken van ons mooie gebouwen kunnen opwekken!”

Locatie Project

De panelen zijn door de Zonnefabriek op de koppen van de complexen geplaatst en sinds november 2018 operationeel. De ronde daken zijn vooralsnog niet aan de orde. Alle bewoners van de volgende complexen kunnen meedoen: Houtmankade, Le Mairekade en Van Noordtkade. Vooralsnog blijft deelname beperkt tot de bewoners van de complexen van onze eigen VVE.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het bestuur via info@zonoptheobosch.nl

Meer informatie