Yonkers

Zon op Amsterdam

Initiatiefnemers

Zon op Amsterdam is een initiatief van bewoners uit Amsterdam. Een bundeling van duurzame initiatieven door de hele stad. Samen willen we zoveel mogelijk Amsterdammers de mogelijkheid bieden in zonnepanelen op daken in hun eigen buurt te investeren.

Voor de collectieve zonnestroom projecten stelt de gemeente daken beschikbaar en ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Hoe werkt het

Zon op Amsterdam heeft verschillende daken beschikbaar: in Amsterdam Noord en in Amsterdam West om te beginnen. Maar we willen nog veel meer daken op korte termijn vinden en beschikbaar krijgen.

Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

De inleg bedraagt € 125,- per certificaat van 250 kWh. De benodigde inleg heb je (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 4 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk zonnepaneel besparen we bijna 130 kg CO2 uitstoot. Dat dat elk jaar weer!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in (zie blokje inschrijving). Realiseer je wel dat je niet meer stroom kunt verrekenen dan je verbruikt. Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar, dus aan 14 certificaten heb je genoeg!

Aanmelden / inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deelname? Ga naar onze aanmeldpagina en meld u geheel vrijblijvend aan bij Zon op Nederland. Vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Zon op Amsterdam.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: je wordt lid van coöperatie Zon op Amsterdam en geeft aan met hoeveel zonnepanelen je zou willen participeren in een van de projecten. Je wordt uitgenodigd voor informatieavonden en krijgt uitleg over hoe het werkt en wat er van je verwacht wordt. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen! Samen maken we Amsterdam duurzamer, schoner en leuker!

Locaties Projecten

We hebben twee locaties beschikbaar voor inschrijving:

Zon op Poppendammergouw in Amsterdam Noord en

Zon op Helmers in Amsterdam West.

Op de Poppendammergouw gaan we 1000 panelen plaatsen op het dak van Harm-Jan en Jeanet Hoeve, die ook zelf een energieneutraal huis naast de stallen gaan bouwen.

Zon op Helmers komt op het dak van de Wackers Academie in de Eerste Helmersstraat. Daar hebben we wat minder ruimte voor panelen, maar zijn toch erg tevreden over deze mooie plek midden in de stad.

Check aan de hand van je postcode of je mee kunt doen in een van de projecten!